nedeľa 30. augusta 2009

Lacné dvere

Súčasný trh ponúka veľké množstvo typov dverí rôznych tvarov a tiež materiálového zloženia. Od najlacnejších fóliových, drahšie lamináty dyhy, až po drahé vrstvené masívne konštrukcie. Dvere vytvárajú dobrú domácu atmosféru, no taktiež musia byť funkčné.

Ako vybrať správne dvere?
Pri výbere je dôležité uvedomiť si, na aké obdobie majú dvere slúžiť a akú funkciu budú plniť. Ak ide o často frekventované priestory s čiastočne reprezentačným účelom, nie je vhodné šetriť a treba investovať do kvalitných dverí z laťovky, alebo vrstveného masívu.

Lacné dvere alebo nie?
Ak potrebujete uzavrieť vedľajšie alebo málo používané priestory, postačia Vám aj lacné laminátové dvere, prípadne dvere fóliované z drevotrieskovým základom. Sú vhodné na uzavretie pivníc, haly alebo špajze. Ak však v snahe ušetriť osadíme lacné dvere do veľmi zaťažených priestorov, po pol roku sa môže stať že vypadajú pánty, rozpadne sa aj kľučka, dvere sa nebudú dať poriadne zavrieť a budú len čiastočne funkčné. Lacnejšia investícia sa tak nevyplatí a Vy platíte dvojnásobne.

Preto si je potrebné dobre premyslieť kam postačia lacné dvere a kde treba kúpiť drahšie kvalitné dvere.