štvrtok 14. apríla 2011

Porta KMI Poland: Porta Doors

Spoločnosť Porta KMI Poland vznikla v roku 1992 v Bolszewě, malej obci v severnej časti Poľska, ležiacej v blízkosti Baltického mora a cca 45 km od mesta Gdaňsk.

Spoločnosť je súčasťou finančnej skupiny KOMFORT SA, ktorá v roku 1992 investovala niekoľko miliónov amerických dolárov do továrne na výrobu dverí a zárubní. V dôsledku tejto investície vznikla skupina PORTA, ktorá k dnešnému dňu združuje štyri továrne v Poľsku a jednu v Rumunsku:

* PORTA KMI POLAND (výroba rôznych druhov dverí)
* PORTA KMI SYSTEM (výroba dverných zárubní - imitácia dreva)
* PORTA KMI METAL (výroba celej rady kovových zárubní užívaných v stavebníctve)
* PORTA KMI FORNIR (výroba drevených a dyhovaných dverí)
* PORTA KMI FORNIR PORTA KMI Romania (výroba rôznych druhov dverí)


Všetky naše výrobné závody sú umiestnené v najmodernejších halách, ktoré spĺňajú najprísnejšie požiadavky na bezpečnosť a sú vybavené najmodernejšou technológiou vo svojom odbore.

Vďaka tejto technológii sa nám darí každý rok výrazne zvyšovať objem výroby. V súčasnej dobe naša spoločnosť zamestnáva viac ako 1500 ľudí a kapacita výroby predstavuje cca 100.000 dverí a zárubní mesačne.

Pre výrobu našich produktov používame výhradne suroviny a materiály ohľaduplné k ekológii, a používaná technológia spaľovania odpadov zabezpečuje potreby tepelnej energie továrne a úplne tak využíva odpady pri výrobe.


Na základe požiadaviek našich zákazníkov a rýchlo sa rozvíjajúcemu trhu s dverami, je naša spoločnosť veľmi flexibilné a prispôsobuje sa najmodernejším trendom trhu. Tieto trendy sú vyjadrované v podobe mnohých noviniek, s ktorými prichádzame na trh každý rok.

Našim cieľom je oslovenie všetkých tých, ktorí si potrpia na kvalitu za primeranú cenu. Naša kvalita je vyjadrená vydaním certifikátu ISO 9001.

Okrem klasických dverí a zárubní sú v našej ponuke aj výrobky, ktoré spĺňajú vyššie technické parametre podľa českých a európskych noriem (STN EN):

* S akustickou izoláciou (27, 32, 42 dB)
* Protipožiarna (30 a 60 minút)
* Dymotesné (S-60)
* 2. a 3. bezpečnostná trieda


Vďaka efektívnemu riadeniu, flexibilite a neustálym investíciám, sme sa v priebehu 12 rokov stali jedným z najväčších európskych výrobcov dverí a zárubní.